Vardagslivet

Räddningen i nöden; kaninungar

Inom mig bubblar ett inlägg argare än Det Stora Debaclet (kallas på fullt allvar fortfarande så på Genusdebatten) då jag bad folk som inte kunde läsa innantill att sitta ner och hålla käft och några blev ledsna för att jag använde fula ord och menade att de hade förlorat all respekt de inte heller tidigare hade agerat utifrån för mig. För tillfället består inlägget till 95% av svordomar. Möjligen behöver jag finslipa det lite. Därför kommer här bilder på kaninungarna. Och när ni sedan läser det väldigt arga inlägget så kan ni ju med fördel komma tillbaka hit och titta på bilder av kaninungarna emellanåt, för allas bästa liksom

IMG_4261 IMG_4263 IMG_4286 IMG_4291 IMG_4304 IMG_4321 IMG_4323 IMG_4330 IMG_4346 IMG_4367 IMG_4395.

6 kommentarer på “Räddningen i nöden; kaninungar

 1. Det här är på gränsen till olagligt liksom…. Tur att vi inte bor närmare er, då skulle vi antagligen bli med kanin bums.

 2. Oj vad stora de har blivit! Men fortfarande lika söta 🙂 Är du inne och kommenterar på Genusdebatten? Imponerande att du orkar i så fall. Du får hojta till här på bloggen om du vill ha hjälp, men i vanliga fall håller jag mig borta från Genusdebatten för att inte riskera min mentala hälsa i onödan…

 3. Åja, ”Det Stora Debaclet (kallas på fullt allvar fortfarande så på Genusdebatten)”, nu tar du väl ändå i. ”stora debaclet” förekommer inte en enda gång på GD. ”debaclet” förekommer i två inlägg och tio kommentarer. Ett av inläggen, Tanten med väskan, är från i februari i samband med att man ville resa en staty av tanten som försökte slå väskan i huvudet på en nynazist, och Charlotte hade då skrivit ett inlägg om det. Jag hänvisar i inledningen tillbaka till ”debaclet”. Skall tilläggas att jag inte på något vis är elak i sammanhanget, snarare tvärtom. Jag har en tendens att bli kluven inför Charlottes politiska genusinlägg, hon för ofta fram bra poänger, men brukar också (enligt min mening) köra i diket, så jag hamnar oftast i någon slags 50/50 medhåll/djupt oenig med henne.
  Sen gillar jag Charlottes småhumoristiska vardagsbetraktelser starkt och beundrar ärligt det engagemang hon ofta uppvisar genom att ta hand om katter, hundar, kaniner och gud vet vad. Jag bara väntar på bilder av någon liten alligator också som plaskar runt i badkaret. Och oavsett hur oenig jag må vara med henne i politiska frågor har jag fått uppfattningen att hon är en godhjärtat, varm och fin människa.
  Det enda andra tillfället när ”debaclet” refererar till min och Charlottes sammandrabbning var i en kommentar några dagar efteråt.
  Det var i alla fall de enda två tillfällena jag hittade där ”debaclet” användes om vår konflikt. I övriga fall rörde det andra saker, och ca 3/4 av förekomsterna var innan vårt bråk.

  Och nej, @Miss Mary, Charlotte är inte inne hos oss och kommenterar eller diskuterar. Inte vad jag har märkt i alla fall. Vilket jag tycker är synd. Vi inbjuder ständigt ”andra sidan” till att diskutera hos oss och skriva gästinlägg, men det är ingen som nappar. Och när vi söker diskutera hos ”andra sidan” brukar vi blockas, så det kan inte gärna bli annat än polariserat då. Vid de fåtal tillfällen jag kommenterar här (jag läser dock nästan alla inlägg) undviker jag att ge mig in i politiska diskussioner, för jag har ingen lust att riva upp gamla sår och skapa ett nytt bråk. Och jag är nästan säker på att det skulle hända om jag gav mig in politiska diskussioner här. Vilket jag också tycker är synd.

  Och jag tror jag redan har gjort det, men om inte, så ber jag om ursäkt för dumheten jag vid det tillfället vräkte ur mig i affekt. Jag brukar väldigt sällan hamna i affekt, men omständigheter vid det tillfället fick bägaren att rinna över för mig.

  1. Förlåt. Rätt ska vara rätt. Det kallas bara ”debaclet”.

   Förresten blockerades ni inte. Ni lades till i modereringskön så att kommentarerna (som vid det laget alltså trillade in med en hastighet av var femte minut) inte automatiskt publicerades.

   1. Ja, men ”fortfarande” är också att ta i, det handlar om ett tillfälle i direkt anslutning till konflikten och därefter bara en enda gång. Men jag vill inte käbbla med dig, ”Greatings woman, I come in peace” för att travestera en gammal SF-kliché.
    Och nej, jag är ju uppenbart inte blockad. Det är bara lite svårt att se skillnaden mellan blockad och modereringskö utifrån, så sådana påståenden är gjorda i god tro. När jag upptäckte att jag faktiskt inte var blockad så trodde jag att det var du som hade tagit bort blockningen. Men rätt ska va rätt, så jag har lagt in en uppdaterad braskrad om det i inlägget om tanten och det sista inlägget jag skrev i samband med själva bråket.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s