Vardagslivet

Tantdag deluxe

I dag har jag:

* skrivit massor av ny avhandlingstext samt förfasas och förundrats över mindre smarta och riktigt toppenbra grejer jag skrivit tidigare
* lagat färskost och ställt yoghurt på inkubering i vedspisen (vilket möjligen kommer att bli fullkomligt katastrof, mer om det i morgon eller så)
* planterat om pelargoner som en prima tant
* rensat ogräs och därmed grävt fram en nästan dold gammal pion och en dito hortensia
* promenerat i trädgården i sällskap med en tupp, en kanin och en katt – en synnerligen surrealistisk känsla
* lagat den sannolikt godaste koppen latte jag någonsin uppbringat
* druckit en väldigt god latte på ungefär 0.58 sekunder
* blivit bjuden på underbar citronrulltårta, jordgubbar och grädde hos en vän

En väldigt lyckad dag, om jag får säga det själv. I morgon kommer resten av familjen hem så då är det slut på lugnet. Och det var många oroliga själar som hörde av sig när de fick veta att jag skulle vara själv hemma över midsommarhelgen som om det är det värsta man kan utsättas för. Visst, en stund kände jag mig som en värdelös mamma, men det gick över med insikten att ingen skrek på mig ens när jag gick på toaletten. Att gå genom daggvått gräs, känna doften av syrener och nattvioler och rosor och sommar, att få rå om sig själv och sin egen värld bara en liten stund, det var rätt välbehövligt.

2 kommentarer på “Tantdag deluxe

  1. ”Och det var många oroliga själar som hörde av sig när de fick veta att jag skulle vara själv hemma över midsommarhelgen som om det är det värsta man kan utsättas för.”

    Vadårå? Är det något speciellt med midsommar?

  2. Storhelger är alltid såna som får folk att reagera. Jul och nyår är ännu värre. Jag är glad att du fick tid med dig själv 🙂

    Andra kattslaven och jag var faktiskt i Sibbo med bil i söndags och funderade ett litet ögonblick på om vi skulle våldsgästa, men så kom vi fram till att det nog är trevligare med lite förvarning, så vi tar det en annan gång 🙂

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s