Vardagslivet

Då var det dags…

Jag sitter här i Barnklinikens föräldravänterum. Vilho har i vanlig ordning varit en stjärna, och dessutom på fastande mage. Han och räven preppades för operation och sedan fick vi sätta oss och vänta. Räven blev ganska exalterad över att det var en elektrisk säng och började trycka på alla knapparna. Till slut blev Vilho arg på räven och sa att räven skulle skärpa sig och inte vara så barnslig fast räven bara ville ha kul.

20150416-144134.jpg

Och vi väntade, och vi väntade. Först efter tre timmars väntande i preppsalen var det dags. Vilho fick dricka något medel som han förhöll sig passligt skeptisk till. Sköterskan sa att man kunde bli ”lite konstig” av medlet. Vilho menade att det var skitsnack men började efter typ 10 min prata så konstigt att jag inte förstod vad han sa. Så diskuterade vi varför det var olämpligt att han steg upp ur sängen, att jag var en elak mamma och att det fanns märkliga ljus i taket samt att någon hade satt fingrar i slutet av hans hand. Sedan greppade han resolut fjärrkontrollen till sin säng och tryckte på alla knappar så länge han fortfarande orkade lyfta handen. Räven var stum av beundran. När Vilho började dåsa bort försökte jag hänga undan fjärrkontrollen men möttes av ilsket morrande (oklart från vem) så ungen låg där med räven på en armen och fjärrkontrollen på den andra.

Provresultaten borde vi få först om några veckor. Nu väntar jag på att han ska vakna.

5 kommentarer på “Då var det dags…

  1. Vilho är en hjälte. Svårt att behöva vänta så länge, man hinner tänka så himla mycket. Du är en driven berättare, ser rävens bus för mig precis 🙂

  2. Vilken kämpe Vilho är och vilken tur att han hade sällskap av så busiga figurer som dig och räven. Vet inte vem som har den största räven bakom örat.. 🙂

  3. Tur att ni har en så underbar räv! Inte roligt när barnen sövs och opereras. Vet inte vad som är jobbigast, att vara med när de sövs, eller att vänta på att de ska vakna. Hoppas att ni är hemma igen och får vila upp er nu.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s