Vardagslivet

Verandans utveckling i bilder

Jag är inne på dag fem av feber, halsont och snuva och börjar känna mig rätt mör. Att föreläsa igår var kanske inte så här i eftertankens bistra ljus den bästa av idéer för i dag tar jag mig knappt ur sängen. Eftersom jag känner mig rätt rutten tänkte jag bjuda på bilder av verandan så som den såg ut för ett par dagar sedan innan den belamrades med saker från badrumsrenoveringen. När vi först flyttade hit såg den ut så här:

IMG_7480Det första vi gjorde var att måla den vit och städa (bara att tvätta bort flugskiten på fönstren gjorde stor skillnad) så att den blev så här:

IMG_7637Sedan släpade vi ner en gammal träsoffa som vi hittade på vinden. Bordet på bilden här ovanför står för tillfället i köket som det där bordet man lägger ifrån sig alla grejer på. Ett riktigt prima gammalt bord som stod på verandan, täckt med en allt annat än ny vaxduk, när vi kom hit.

IMG_8210Och nu, när vi äntligen sålt vårt förra hus och kunde få hit resten av våra grejer har vi möblerat om på verandan igen. Ungefär så här ser det ut nu:

IMG_0413-20140420Nästa steg blir att måla fönsterkarmarna vita och få dit ett vackert spröjs. men redan nu är verandan ett av mina absoluta favoritställen. Dels förstås för att mina fröodlingar växer så det fullkomligt knakar där ute, och dels för att den, åtminstone för mig, visar hur lite det egentligen behövs för att göra skillnad i ett gammalt, trött hus. Färgen fick vi begagnat, mattorna för typ 5 euro på loppis, tulpanvasen tror jag kostade 4 euro på samma loppis, soffan är hittad på vinden och fylld med soffdynor från en soffa som fick flytta till soffhimlen.  Det jag betalat mest för på bilden är högst troligen den sovande katten, Noppa. Värd varenda cent, förövrigt!

En kommentar på “Verandans utveckling i bilder

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s