Två saker

Det ringde en reporter och undrade om han fick komma och prata om kvinnodagen med mig. Eftersom han förmodligen är den ende i världen som frivilligt skulle sätta sig och ta det ämnet med mig tackade jag ja. Och så tänkte jag på två saker:

1: Jag måste städa, åtminstone köket.

2: Jag pratar så sällan med svenskspråkiga i telefonen att min reptilhjärna förutsätter att den jag talar med är en familjemedlem eller nära vän. Därför var jag obehagligt nära att avsluta samtalet med ”puss, puss, vi ses sen!”. Det hade gett en helt annan vinkling av vårt samtal om kvinnor och bemärkelsedagar än vad jag ursprungligen tänkt.

4 tankar om “Två saker

  1. Ja, det är ju inte alltid lätt att vara kvinna. Skulle en man förta tanke vara att städa köket? Skulle en man avluta med puss puss? Och om han skulle göra det med en kvinnlig skribent. Skulle hon då genast tycka att han är ett äckel? Mycket intressant! Länka hit sen så i får läsa slutprodukten!

  2. Min första tanke skulle vara att jag måste städa. Inte bara köket, utan hela huset. Men jag skulle inte reflexmässigt sägs ”puss puss”, för det gör jag inte i vanliga fall heller.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s