Vardagslivet

Fynd

Förutom att man kan fynda allsköns spännande grejer på vår vind så går vi emellanåt på loppis. Visst letar vi efter specifika saker (som till exempel ett vräkigt stort köksbord i björk), men det är också ganska trevligt att bara gå runt och titta på vad folk säljer.

Den här tekannan föll jag pladask för. 10 euro ville någon ha för den, vilket jag som den kräsna loppisshoppare jag är tyckte var i mesta laget. Därför ställde jag först tillbaka den på hyllan och gick vidare, men efter att inte riktigt ha kunnat släppa tanken på den efter att ha kollat igenom alla andra bord fick den slutligen komma med hem.

IMG_9801-20140218

Under har någon skrivit sina initialer och årtalet 1922. Dekorationerna ser handmålade ut, och gissningsvis var det C.B. som målade dem för drygt 90 år sedan.IMG_9802-20140218

Primulor hör våren till. Jag fyller huset med dem, och särskilt de gula eftersom de doftar bäst. När de vissnat ner bär jag ut dem till lillstugan. Där ska de få stå och vänta på att det går att gräva i rabatterna, då jag tänkte prova att plantera ut dem.IMG_9710-20140206Tulpaner blir det också en hel del. Jag hade ingen vas, så de här står i en avskuren pet-flaska med ett sidenband på. Så nära DIY-pysselblogg vi kommer att komma, så se det som ett exklusivt pysseltips. Stolen hittade vi på vinden, och den lilla skålen är en emaljerad skål tillverkad i Jugoslavien anno dazumal. Hittade den på Sisustus Ometta. IMG_9716-20140206 IMG_9717-20140206 IMG_9718-20140206

2 kommentarer på “Fynd

  1. Hej Charlotte! (som verkar ha en spännande vind och loppisar att besöka!) Jag hade tänkt läsa igenom din blogg först och sen kommentera, men du har ju skrivit så jättemycket så det tar tid att läsa allt och jag kan liksom inte hålla mej – vilken guldgruva till blogg du har! så mycket intressant, och så intressant forskning du håller på med! Ser verkligen fram emot dina kommande inlägg också, det bara harmar att jag inte har hittat din blogg tidigare så jag också hade kunnat delta i alla spännande debatter på min hörna, men bättre sent än aldrig!

    Läste precis nyss ditt farsdagsinlägg som du skrev ifjol, håller så jättemycket med dej! Det är det som jag och min man har satsat på mest sen vi fick barn, att vara jämställda trots att jag är mer med barnen och det funkar jättebra nuförtiden, men bara pga att vi verkligen har jobbat på det. När pappan är hemma är det han som har huvudansvaret för barnen, så ungarna vänder sig till honom om han är hemma och till mej om han är borta. Vilket känns på nåt sätt som nåt slags bevis för att vi har lyckats rätt så bra! (och en kontrast till hur våra föräldrar har haft det – min far ångrar sig nu efteråt att han inte var mer med oss, så han är glad när han ser hur mycket min man är med sina barn). Det funkar ju bara om båda är med på noterna såklart, ibland är det ju mammorna som inte vågar eller vill lämna ifrån sig huvudansvaret också. Gissa om vi får kritik från höger och vänster btw, och hur min man får höra att han är ”duktig” som ”hjälper till så mycket”. Fortfarande i denna dag, 2014!! Ibland tvivlar jag på mänskligheten!

  2. Aj, heter de Primula, de där. Jag brukar tänka på dem som ”klena stackare som inte tål att omväxlande torka och dränkas”. Eller, för att tala internettiska ”Darwinkandidater”. Menar du att de vissnar för alla och inte bara för mig?

    Fin tekanna. Jag har också vänt och vridit på en specifik tekanna på Fida ett par gånger. Om den finns kvar nästa gång jag går dit så köper jag den.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s