Kulturkrockar

Emailsystem och toppuniversitet

Helsingfors universitet har uppdaterat hela sitt emailsystem. Det var, för att uttrycka det väldigt milt, hög tid. Det gamla systemet var oerhört tungt, svårsökt och i princip utan vettiga funktioner för att sortera inkommande mejl.

Och så byter de till ett system där inte ens en statistiskt normalbegåvad emailjunky som jag själv kan räkna ut hur man ska göra för att öppna och läsa mejl man mottagit. Grattis bara.

Edit: Så när man uppdaterar inkorgen flashar det en liten ruta text i ena hörnet. Efter att ha uppdaterat inkorgen ungefär elva gånger för att få textrutan med text enbart på finska att flasha tillräckligt många gånger för att hinna läsa vad det står framgår det att man inte ska kunna läsa sina mejl ännu. Men man kan göra det med något annat program. Annat än det enda som finns tillgängligt. Att så.

8 kommentarer på “Emailsystem och toppuniversitet

  1. Det finns en anledning till att alla jag känner vidarebefordrar sin universitetsmail (oavsett universitet) till gmail eller liknande.

    1. Smart. Jag har alltid haft det som min huvudmejl, så jag har inte brytt mig om att försöka vidarebefordra. Men jag ska fundera på det, om det här inte tänker funka bättre.

    1. Så jag måste välja mellan att använda Explorer och att inte kunna läsa mina mejl?

      Allmänt meddelande: Kontakta via FB för jag kommer inte att kunna läsa mejl. Typ nånsin.

  2. Jag antar att jag har en kö av frustrerade människor bakom min dörr i morgon så jag ska meddela om/när jag blir klokare 😉

  3. Tadaa, på Flamma står det att problemen beror på att du har ännu i minnet av webbläsaren inställningar från gamla systemet så, reloada sidan eller förstör historian så borde allt funka.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s