Uncategorized

Tårta

Ja på tal om kulturskillnader. Det här med att skära tårta är helt tydligt en sån där jättestor skillnad jag inte hade förutsett. A brukar normalt måtta ungefär 2.3 svenska tårtbitar per person när han serverar. Till hans födelsedag lagade jag en 16 personers prinsesstårta som han skar i sex bitar. Sedan åt han två eftersom det var en sån där tårta som ju ”bara smälter i munnen” och ”man inte känner sig mätt av”. Så där som 7 dl grädde och ett halvt kilo marsipan brukar.

Nu när vi har As syriske vän på besök visar det sig att hans uppfattning av vad som är en normal tårtbit är likadan.

4 kommentarer på “Tårta

    1. Jag har varit i syriska hem (här i Finland) där kvinnorna (i alla fall åt andra) dunkar upp liknande tårtbitar. Och jag har aldrig tidigare, varken i Sverige eller i Finland, sett en man som kan trycka i sig riktigt så där stora tårtbitar. Det kan iofs vara för att jag har träffat fel sorts män. Det vore ju inget nytt.

  1. Om det är en ”smälter i munnen” kaka, så är den där biten inte alls för stor. Bara man täcks ta en så där stor bit. 🙂

    16 personers tårta i sex bitar låter också helt rimligt. 🙂

    Kanske det flyter syrisk blod i mina ådror?

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s