Vardagslivet

Mina fördomar och tuffar brudar i lyxförpackning

För ett tag sedan klickade jag runt på Spotify i jakt på ny (för mig), bra musik att lyssna på. Av en händelse råkade jag se de här två brudarna, Aly och AJ.

Och min första tanke var någonting i stil med ”nej föfaen int tänker jag lyssna på nå jävla putande blondbruttor heller” och min andra tanke mer i linje med mitt underliggande förakt för hela det utseendefixerade, överproducerade hell hole som är mainstream musikindustrin.

Det hade kunnat sluta där, men det gjorde det inte. Jag bestämde mig nämligen för att utmana mina egna fördomar. Läsa lite mer. Lyssna lite.

Och holy crap, Batman!

Den här systerduon gör sin egen musik, med sin egen stil och ett sjuhelvetes drag. Att de råkar vara snygga och se ut som bimbos har ingenting med saken att göra. Det här två är superbra musiker och förtjänar inte att bli förpassade till dum-blondin-som-bara-lever-på-sitt-utseende-lådan som alltför många kvinnor hamnar i. Numer kallar de sig för 78Violet, på Spotify finns det även som Aly & AJ. Videon är rätt skit, men till deras försvar ska påpekas att de utvecklats enorm med tiden – ytterligare ett tecken på bra artisteri.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s