Vardagslivet

Morgonens äggskörd

I dag jobbar jag hemifrån. Vaknade oförskämt sent och gick ut till djuren. Tittade till Maggie som börjar bli rund om magen (vilket för kaniner inte egentligen behöver betyda något annat än att de är lite runda), snubblade på Rasputin som virvlade runt mina ben och pratade en stund med hönsen som var lika kränkta som vanligt. Hela tre ägg hade hönsen lyckats lägga sedan i går kväll. Tre ägg. Kan man vara stolt som en tupp över sånt?

Ett av äggen var fortfarande varmt och jag kan inte bestämma mig för om det är härligt och förunderligt för att det då är alldeles pinfärskt, eller inte så härligt eftersom anledningen till värmen är att det just kom ut ur en hönas rumpa.

20150312-110958.jpg

7 kommentarer på “Morgonens äggskörd

  1. Fast vore det inte enklare att ploppa ut ett ägg i månaden och så var det över? Låter betydligt bättre än de fem dagar av plågor och massor av blod jag går igenom varje månad sedan 30-35 år tillbaka och troligtvis många år till.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s