Vardagslivet

Radiomorgon

Varje morgon jag kravlar mig upp ur sängen för att göra morgonradio undrar jag hur i hela helvete det kom sig att jag tackade ja. Så anländer jag till studion och möts av typer som Ted, Julia och dagen till ära Oscar och förstår varför. De är så sjukt kul, vältaliga och smarta människor, sånna som det sannerligen är en ära att få dela sin morgon med. I dag talade vi bland annat om problemet med att så få personer med invandrarbakgrund blir poliser och om hur det är en klart undermålig förklaring att det skulle bero på att språkkraven är så höga. Nog för att finska är ett helvetiskt svårt språk men det är banne mig inte omöjligt att lära sig. Istället vore det hög tid att undersöka var i processen bortfallet sker. Är det inga med invandrarbakgrund som söker in? Faller de bort längs vägen? Och framförallt ska man fråga sig varför, varför, varför? En homogen poliskår som inte representerar det diversifierade samhälle den ska tjäna är inte bra.

Sedan lajvade vi fjortisar och fotograferade oss själva och varandra. Ted konstaterade att jag såg ut som en man som man skulle vilja dela sina historier med. Det var precis vad jag satsat på.

Hela tisdagssnacket kan man höra här!

20141118-132021.jpg

20141118-132028.jpg

En kommentar på “Radiomorgon

  1. Var bara tvungen och komma in och säga ”vilken vacker röst du har” Charlotte! Innehållet var också intressant! 🙂

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s