Grannarna

När vi skulle sälja vårt hus i tisdag gick ungefär allt fel. Min högt vördade älskade make tappade sin plånbok på Helsingfors största gata några timmar tidigare. Inget id-kort – ingen husförsäljning. Tack och lov kunde jag få en fullmakt (moahahaha) och agera i hans ställe. Sedan var mitt efternamn fel eftersom vi gift oss sedan vi köpte förra huset. Sedan var mina förnamn i fel ordning. Sedan var köparens namn fel, men det kunde hon inte kommentera för hon hade varit tvungen att gå redan tidigare. Kvinnan på banken och mäklaren hade det rätt svettigt, men det ordnade sig till slut.

Det drog dock ut på tiden tillräckligt för att vi skulle vara typ 1,5 timme sen för att hämta barnen från skolan. Men det gjorde ingenting för eftisläraren tog med dem, åkte till vårdagen på lokala butiken, gav dem mat och tog med dem till stallet där vi sedan hämtade dem. På förra dagiset stod barnen vid grinden och väntade (eftersom alla leksaker städats undan redan) om man var 5 minuter sen. Skillnaden är kolossal.

Och när vi kom hem i går kväll hängde det en påse på dörren. En påse med en underbar påskbukett och ett litet gratulationskort  med anledning av husförsäljningen från våra nya grannar.

Jag är så sjukt nöjd med att ha flyttat hit. (Ni får gärna påminna mig om det när vi väl har rivit upp köksgolvet för att lägga nya rör, ok?)

IMG_0348-20140417 IMG_0351-20140417

3 tankar om “Grannarna

  1. Så kan det gå när inte haspen är på. När vi för tre månader skulle sälja vårt hus hade vi en köpare efter en veckas annonsering. En lycklig dam som älskade vårt hus, hon anlände med handpenning i handen – samtidigt som ”husdoktorn” anlände. Denne konstaterade allvarliga fuktskador, dolda i källarväggarna och mögel! Vi skildes från vår olyckliga dam – alla av oss gråtande!!! Shitt!!

  2. Oj vad fint! Sen är det ju i åtminstone i Helsingfors STRIKT förbjudet att ta med sig dagisbarn i bilen eller hem har jag lärt mig, kanske det är lite chillare där ute på landet. 😉 Och vilken TUR att ni fick allt fixat trots de små hindren på vägen, och hoppas han får tillbaka plånboken!!
    Underbar bukett förresten!! Ha en skön påsk!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s