Vardagslivet

Gammal kärlek rostar aldrig

Här sitter jag och läser medeltida donationsurkunder och återupptäcker min stora kärlek till Lars Winnerbäck. Jag vidhåller att de första två skivorna (Dans med svåra steg från 1996 och Rusningstrafik från 1997) är de bästa. Dessutom älskar jag Risajkling som egentligen var den helt första, men den utkom nog bara som demo. Jag hade den på kassett. På den tiden när kassetter var coolt.

Det går inte att välja en favorit bland låtarna, men Av ingens frö spelades många, många gånger under mina besvärliga tonår. Så många gånger att jag tydligen fortfarande kan hela utantill. Båda skivorna (och hans senare, som jag inte alls tagit till mig lika starkt) finns på Spotify.

Du lyssnar tyst till ingens röst,
Men du har rock n’roll i dina bröst.

3 kommentarer på “Gammal kärlek rostar aldrig

  1. ÅH! Nu blev jag också alldeles nostalgisk. Jag minns också några gamla LW-demos som jag hade, undrar om jag inte fick hjälp av en kompis att få över dem på cd? Måste kolla skivsamlingen meddetsamma känner jag… 🙂

  2. Jag har gillat Winnerbäck från första gången jag hörde honom och jag tycker både hans äldre låtar och mer nya är lika bra. Det finns inte mycket jag inte gillar med honom. Jo en sak. När jag nämner att en av mina fyra favoritlåtar heter Kom tror folk att jag menar låten Kom ihåg mig. Den senare är som jag ser det en av hans svagare låtar men titelspåret på skivan kom är en riktig favorit

    En av de andra favoriterna finns på hans senaste skiva och heter Utkast till ett brev

    De mest typiska för Winnerbäck är annars hans enorma lugna låtar. De är t.o.m bättre en de snabba. Två favoriter är En stannfågel ger sig av

    Den andra heter Vad är det som bekymrar Sara Wehn men den har jag inte hittat på youtube. Den är med på Daugava

  3. Av ingens frö är helt underbar! Spelade in den på kasett från något radioprogram (live) när det begav sig, men kadetten är borta sedan länge 😢. Tur att Spotify finns!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s