Vardagslivet

Det här är vårt nya hus!

Från och med i dag är vi officiellt de nya ägarna av Pellas gård. Mangårdsbyggnaden byggdes 1910. En del av ekonomibyggnaderna är ännu äldre och flyttade till den nuvarande platsen, medan andra är nyare.  Gården är 2 hektar och till den hör bland annat en lillstuga, en bastustuga med en brödugn, snickarbod, lider och garage. Vi har mer vinbär och rabarber än vad vi kommer att varken kunna äta eller ta tillvara på, så om någon känner sig manad att komma ut och plocka så är det bara höra av sig! Har vi fått ut kaffebryggaren kan jag bjuda på en kopp också…IMG_7514 IMG_7534 IMG_7548

Så snart vi har lyckats sälja vårt gamla hus (och det är lite kul att det ”gamla” huset är 80 år yngre än det nya, men ni fattar), planerar vi att lägga nytt tak på Pellas, och duschrummet behöver också renoveras. De två sakerna står överst på listan av stora kostsamma projekt just nu. Tills dess fixar vi sådant vi kan. Flyttar lite möbler. Sliter upp lite plastmattor för att kolla vad som finns under (mer om detta en annan gång) och pimpar verandan. Så här såg verandan ut när vi tog över. Om ett par dagar ska jag återkomma med förändringen. Tills dess är det bara jobbajobbajobba…

IMG_7480

 

 

20 kommentarer på “Det här är vårt nya hus!

  1. Det är till att vara hemmansägare nu ser jag! 🙂 OMG vad mycket jobb det verkar vara säger jag osentimentalt, vi har inte fått upp tavlor i hyresrätten på det år vi bott här så jag blir helt matt av bara tanken.

    1. Hahaha! Vi har fortfarande lådor här på gamla stället som vi inte hunnit packa upp… Men det är ju bara bra, för då är de ju färdigpackade nu!

    1. Tack för tipset! Vi har en byggfirma som vi hoppas ska kunna hjälpa oss med typ allt. Det brukar bli lättare om man kan få en helhetsbild.

  2. oj, vi har bekanta där pä vägen! I tre hus närmareösakt. Mellanbarnets fladder flytter dit o snart. Oj oj oj vad roligt! Får jag komma på kaffe, på riktigt? 🙂

  3. Vilket ställe! Håller tummarna för att löper smärtfritt, inga obehagliga överraskningar utan bara roliga fynd!!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s