Vardagslivet

En smygtitt på vårt nya hem…

I går var vi ute på nya stället. Gräsmattan är en äng, rabarbern en djungel och hela stället ett livslångt projekt. Men jisses vad underbart det är! Och istället för att bli stressad över att det är så mycket att göra så infinner sig någon sorts overload – det är så mycket att göra att det helt enkelt inte finns någon anledning att stressa. Klart kommer det ju ändå inte att bli, liksom. Om någon skulle vilja komma med någon sorts effektiv klippmaskin och tämja gräsmattan i utbyte mot rabarber (exempelvis i form av saft, marmelad eller kanske tårta) skulle det tacksamt tas emot. Vår lilla handjagare lär inte hjälpa där ute…

IMG_7369 IMG_7338 IMG_7365

Vi öppnade massor av dörrar som vi aldrig öppnat förut. Och jo. Vi köpte utan att ha tittat överallt. Vi har fortfarande inte tittat överallt. Det är rätt många ställen att titta på om vi säger så. Bakom en av dörrarna hittade vi en fantastisk snickarbod, som vi inte hade en aning om ens existerade. Där finns massor av saker kvar. Vilho hittade en dolk som han genast satte i gång att tälja med. Tilda hittade ett vackert, rött sidenband som hon knöt fast en hästsko (som hon hittade inne i ladan) i. Skräp för andra men stora skatter för barn! Och snickarboden är underbar. Inte för att den är i bra skick eller så, utan för att den ser ut som om någon bara en dag gick ut och sedan inte kom tillbaka igen. Som om tiden stått stilla. Och som om någon, någon gång i tiden, skapat fantastiska föremål där inne.

IMG_7357IMG_7333 IMG_7337 IMG_7353 IMG_7350

24 kommentarer på “En smygtitt på vårt nya hem…

  1. ÅÅH, skulle jag bo lite närmare (åter en gång) skulle jag komma och klippa och trimma och tukta och klippa igen bara för glädjen att få vistas där =)

  2. Första gången här via Bohemiska Maggie.
    Vad modiga ni har varit. Och vad spännande för er. Ni kan ju hitta vad som helst.

    1. Vi har hittat massor med spännande saker… Ska försöka få upp fler bilder allteftersom, men först förmodligen efter den officiella flyttdagen om några veckor. Och välkommen till bloggen!

  3. Efter att bara ha haft rör- och badrumsrenovering i vårt 60-tals radhus och har dött en långsam död av det, så avundas jag inte ert renoveringsprojekt alls! MEN – ååååh vad jag avundas stället och vad fiiiint och uuuunderbart det blir sedan då det långsamt blir färdigt! Det ser ju helt ut som en GÅRD – dit folk strömmar för att se på underverket/det historiska! Vilket otroligt ställe för barn att växa upp på!!! GRATTISSS!!!

  4. Oj, ser helt underbart ut. (Men skulle nog inte vara något för mig). Hoppeligen får det fortsätta se ut som om människor bor där och har ett liv. Det är ju på sitt sätt ganska skönt stället lite fått förvilda sig, då får man inte genast dåligt samvete över att man gör annat än sköter om det.

    Så nu får ni läsa upp på hur man vårdar gamla trä- och stockhus? Ett livslångt lärande. 🙂

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s