Det där gamla ruttna huset

Ni vet det där gamla huset vi var och tittade på? Det där som vi kanske blev en liten smula dödskära i? Det är i värre skick än vad vi trodde. Komplett med läckande tak, rör som stinker som en sillmarknad som någon glömt i Thailand, utebyggnader som faller (eller redan har fallit) ihop, en övervåning man inte kan gå på, kök som inte uppdaterats de senaste femtio åren och badrum som inte funkar. Allt till det facila priset av 350.000 euro.

Och vi bah njae hörrni.

Men så drömde jag om huset. Drömde att vi hade råd att rädda det från förfallet. Så nu sitter jag här med en Ikea-katalog och önskar att jag hade haft den där magiska kvinnliga intuitionen som gör att kvinnor automatiskt känner på sig vilka män som kommer att bli helt satans rika så att man hade kunnat gifta sig med en sån. Det hade kommit väl till pass nu.

20130321-122204.jpg

13 tankar om “Det där gamla ruttna huset

 1. Eller så bor ni i fel del av landet bara. Här är grannhuset till salu för mindre än 350 000 och det är jättestort, fint, såvitt jag vet i bra skick och sådär mycket objektivt betraktat medföljer också trevliga grannar.

   • Jo, ni bor så där 600km för söder. Eller 200km. Kolla husprisen i Björneborg-trakten (inte Björneborg, utan runt om kring), Idensalmitrakten, bakom Savonlinna (månne det heter nåt på svenska..), Kotka. Redan Lahtistrakten kan överraska. Men allt mellan Lovisa och Åbo är dyrt. (kanske det finns nåt lite billigare nånstans vid Sjundeå, vet int, har alltid bott här på Borgåsidan av hufvudstadsregionen)

 2. Det är väl ungefär vad vi skulle få för vårt om vi sålde. 400 m2 med egen strand. Här på landsorten får man nåt för sina pengar.

  • Alltså det här huset är långt på andra sidan av shabby chic. Om vi säger så. Men jag ska prata med din man och se vad för sorts magi han kan ordna…

    • Det beror på hur länge hon som bor där nu tänker sitta och panta på det. Taket måste lagas. Nu. Får det stå och läcka sig igenom ytterligare en vår, en regnig sommar och en höst är risken för mögel enorm och då är huset inte längre värt en cent. Som det är nu skulle jag absolut satsa på att renovera!

  • Läckande tak är inte bra. Speciellt eftersom att husets övervåning inte går att använda så ingen vet hur mycket det läcker och hur länge det läckt…

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s