Den revolutionerade upptäckten och en kall vinterdag

Jag älskar tulpaner. Ingenting säger gott nytt år och ljusare tider lika mycket som tulpaner. Men så kommer alltid problemet med var fan man ska ställa dem, för inte vill man ha 30 centimeter höga blommor mitt på köksbordet när middagen är en av de få gånger man får se varandra. Och tulpaner är höga. Så är det ju.

Och egentligen är det nästan pinsamt hur lång tid det tog mig att komma på att man kunde klippa tulpanerna kortare. Inte bara liksom ta av ett par centimeter för att få dem att platsa i den där höga tulpanvasen, utan klippa tillräckligt för att göra dem till trevliga tiocentimeters-mitt-på-bordet-blommor.039

För övrigt är det här en av de första dagarna sedan vintern kopplade sitt grepp som solen har lyst från en klarblå himmel. Pelargonerna på sin bänk inne på lekrummet sträcker sina alltför långa, ljushungriga blad mot solen och längtar nog efter att vädret blir varmare lika mycket som jag gör. De börjar sloka nu. Det har varit så mörkt så länge och de verkar inte alls förstå att tulpaner på bordet betyder att vi är på väg åt rätt håll.041036

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s