Vardagslivet

Ännu om Bloggalan

Jag inser att rapporten från Bloggalan var ytterst bristfällig. Och vi kan väl säga som så, att det märks att jag är nykomling. I ett underbart dekorerat rum fullt med vackra människor i fantasifulla masker är den enda bild jag lyckas få av sällskapet den här:20121210-220039.jpg

Och en som gått långt över gränsen för vad som är trendigt snett tagen innan vi åkte. 20121210-220025.jpg

För det verkar som att alla riktiga bloggare har lyckats ta snygga bilder på inte bara sig själva, utan också alla sina vänner, vinnarna, dekorationerna och tilltuggen. Eller så är de ihop med någon som gör det. Jag menar, Malenami som vann Årets Blogg, har bilder av sina skor som är betydligt bättre komponerade än något jag lyckades plåta på hela kvällen.

Men jag måste erkänna att det var en underbar upplevelse att stega in på damtoaletten. Området framför spegeln var belamrat på ganska exakt det sätt man hade kunnat förvänta sig när man har samlat gräddan av glada bloggare på en och samma tillställning. Men inte ens en bild via toalettspegeln lyckades jag åstadkomma. Snacka amatör.

I Hufvudstadsbladet var det dock en finfin bild med en text som berättar att jag ”vid sidan av bloggandet” är doktorand.100

I Hufvudstadsbladet var det också en bild på den här killen, men jag minns inte att jag såg honom på galan trots rapporter om att han skakat hand med alla.20121210-220146.jpg

Min man framförde kritik mot mitt tacktal. Han menade att han visst inte brukade säga ”gender shit” utan att jag var nedvärderande och ”patronizing”. Jag kontrade med att han inte är så lite patetisk som klagar på hur han omnämns i ett tacktal och att han visst säger ”gender shit”. Typ hela tiden. Maken menade att jag överdrev och att termen han brukar använda de facto är ”gender stuff” och att han bara sagt ”shit” ett par gånger. Härmed vill jag därför framföra en offentlig ursäkt för att jag i mitt tacktal kan ha låtit som att jag inte tillräckligt uppskattar min mans stöd för mitt ”gender stuff”, trots att jag förstås skulle falla ihop i en liten hjälplös hög utan det.

Bakom varje framgångsrik kvinna står en maskerad man.

(Bild lånad av Älvan i trollandet)

8 kommentarer på “Ännu om Bloggalan

  1. Jag tyckte ditt tal var helt lysande. Måste #hetstwittra om det t.o.m. Dessutom är din blogg bra! Gender shit eller stuff and all. Eller okej, gender stuff var varför jag började läsa den i första taget,

  2. Grattis, grattis ännu så hjärtans mycket! Hade gärna snarvlat med dig på galan men gick in i nån sorts dimma och kom ut först igår… Men nästa år? Eller bloggträff:)

    Kramar!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s