Vad jag älskar med långa utekvällar

Många tror att man sedan man nått en viss ålder inte längre kan ge sig ut och festa som förr. Många tror också att det där med att festa innebär att dricka en massa alkohol. Men så behöver det förstås inte vara.

I fredags firade vi en fin väns födelsedag genom att dansa hela natten. Om vi ska börja med att lyfta fram något negativt skulle det väl vara att det där som någon sa om att ungdomarna piggnar till på fredagarna och går i dvala igen på måndagen, medan de som är äldre istället går ner sig på fredagarna av en hård arbetsvecka och kvicknar till först på måndagen är helt sant och att jag tillhör den sistnämnda gruppen. Det är först idag jag på riktigt kan säga att jag återhämtat mig.
Men annars alltså. Att vara lite äldre har bara fördelar:

* när man är gift behöver man inte försöka upprätthålla några danshämningar för det har ingen som helst betydelse om grabbarna i baren inte tänder på när man virvlar runt med sina slattriga boobs en halvtakt efter.

* man kan skita högaktningsfullt i att ingen faktiskt gjort running man på tjugo år, för man har varit med länge nog för att veta att trender kommer tillbaka varefter man kan njuta av att man den här gången faktiskt var först.

* det finns inga anledningar att flirta till sig drinkar för man kan betala för dem själv.

* man uppskattar om man blir lite objektifierad för man är inte ute tillräckligt ofta för att se några större system.

* att hålla sig nykter och dansa till klockan tre är som att vara statist i en dokumentär om ungdomars parningsritualer där man på nära håll får se hur alkohol påverkar förståelsen av subtila hintar.

* det ger förvånansvärt mycket tillfredsställelse att inse att klockan är mycket, och viska till den där killen som spanat in en men som man ju vet har kastat alla sina sillar i fel båt att ”nämen du, det här var ju kul, men jag har lovat att ta med ungarna till parken i morrn, så hej då”.

* man slipper besväret med att ”hitta någon” eftersom man redan kom dit med de bästa typerna stället har att erbjuda och det hemma i sängen redan ligger en man.

2 tankar om “Vad jag älskar med långa utekvällar

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s