Godsaker · Vardagslivet

Julgodis: glögg-chokladbollar

Efter att ha saliverat över Hovkonditorns fina blogg ett tag beslutade jag mig för att göra hennes glögg-chokladbollar. Receptet var busenkelt! Nedan följer receptet och anvisningar i något modifierad form:

100 g choklad (jag tog riktigt mörk)

1 msk smör

1,5 msk glögg

50 g choklad-digestive kex

0.5 dl florsocker

Chokladen och smöret smältes i vattenbad, varefter man blandar i glögg, krossade kex och florsocker. Vispa sedan massan för hand med en vanlig träslev för att få den luftig, och rulla lagom stora bollar (receptet räcker till någonstans mellan 4 och 16 bollar beroende vilken storlek man betraktar som lagom). Efter ca 10 min i kylen kan man rulla bollarna i florsocker. Gör man det genast riskerar man att florsockret smälter. Då blir resultatet liksom lite mer grådaskigt och lite mindre som vacker pudersnö.

Kuriosa: Om man är sjukt sugen på dessa glögg-chokladbollar men inte har rätt digestivekex hemma skulle man rent hypotetiskt kunna ta ett paket med kex som är så gamla att ingen längre minns vad de heter för att man tänker att ingen kommer att sakna dem och kex ändå är kex, men resultatet blir inte lika bra. Har jag hört.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s