Uncategorized

KABOOOM. Nävars.

I dag är det beräknat förlossningsdatum. Med tanke på hur bra jag själv och den här babyns storasyskon är på att passa tider betyder det säkert ingenting, rent babymässigt. Allting är i princip färdigt för babyn, så det är bara väntan kvar.

Och jag tänker massor på det här med smink och att göra sig i ordning rent kosmetiskt. Ju större jag blir och ju tyngre väntan är, desto större behov känner jag av att sminka mig. När jag tittar mig i spegeln vill jag helst inte se hur trött jag är. Jag vill inte ha någon som stirrar tillbaka med samma hålögda uppsyn som jag har. Hellre då någon som just köpt en ny mascara och ett kul läppstift.

Det är lite som den där amerikanska militären som talar om vikten av att bädda sängen på morgonen. Om man kommer hem på kvällen och resten av dagen har skitigt sig så har man åtminstone bäddat sängen.

Riktigt så långt som att korva på mig något annat än mjukisbyxor vill jag inte gå dock. En vill ju inte verka överambitiös.

Gick för övrigt in på ett apotek för att titta efter en örontermometer till babyn och tittade samtidigt på gravtest (för de var typ på samma hylla). Personalen betraktade mig oroligt. Jag motstod frestelsen att plocka på mig några förpackningar och rådfråga om huruvida sådana här tester verkligen är pålitliga.

Folk stirrar på mig som om jag är på väg att explodera. Jag stirrar tillbaka som om de har alldeles rätt i sina farhågor.

5 kommentarer på “KABOOOM. Nävars.

  1. Hoppas att du får en fin förlossning! Örontermometrar brukar inte fungera så bra på minibebisars miniöron. Eller finns det specialvarianter där du bor?

    1. Hade örontermometer till de andra två och tyckte nog att det fungerade tillräckligt bra. Det behöver ju inte vara så himla exakt, bara liksom ej feber – feber – akuten. Vad brukar du köra?

      1. Rumptermometer tills de blir stora nog att protestera. Då brukar öronen ha blivit stora nog för en örontermometer också. Men visst, man behöver ju inte veta exakt temp, bara om den är för hög eller ej.

    1. Det hade jag kanske gjort om det inte vore för att jag tappat nästan all finska i takt med att babyn växer… Hittar knappt ord på något språk, men finskan är knepigast.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s