Nyhetsplock

Lite trumpen

Förutom 47.9 procent av det amerikanska folket vaknar världen upp till sorg. Jag tycker själv att jag är rätt bra på att analysera, på att så att säga make sense även av saker som är bisarra. Jo, jag inser att Trump tilltalade folk,att hans åsikter resonerar bland befolkningen, men om jag ska vara helt ärlig förstår jag inte hur i hela helvete det kunde bli så här. Hur kan man välja en sådan man till sin ledare? Hur kan man vilja att en sådan man ska bestämma över en?

För det handlar ju inte om att han ska föra någons talan. Han kör sin grej, och med tanke på understödet i senaten så lär han kunna göra det tämligen långt. Han bestämmer. Hur kan någon vilja det?

Jag förstår inte. Jag är bara rädd.

9 kommentarer på “Lite trumpen

 1. Hej Charlotte.
  För en tid sedan hittade jag din blogg. Jag gillar den jättemycket! Det var när jag lite planlöst surfade runt efter stoff till ett föredrag om kvinnor ur det förflutna (och varför de inte syns i skolans läroböcker i historia) som jag hamnade i en av dina texter, och blev fast. Och fortsatte läsa, och anmälde mig genast som prenumerant (en av två som jag nu följer). När jag i morse insåg hur det gått i USA skrev jag ett inlägg på Facebook:

  ”Man känner sig sorgsen, trött, uppgiven, besviken. Hur i helvete kunde det bli så här? Många orosmoln svävar över oss. Ett som för mig är aktuellt är kvinnosynen, förebilden för våra barn. I mitt föredrag som jag håller på lördag i Dieselverkstaden berättar jag om kvinnor i historien som kämpat mot kränkningar, förtryck och en objektifierande kvinnosyn. Det är lika skrämmande aktuellt i dag. Jag vägrar att ha botoxpreparerade, hårdsminkade kvinnor som förebilder. Men jag är vuxen och kan välja. Det kan inte barnen. De väljer det de ser. Och nu ser vi massor av kvinnor som flockas kring makten, kvinnor i kläder som inte tillåter rörelse, kvinnor som är underordnade, helst unga, helst vackra, kvinnor som SÄGER att de är starka, men inte är det. Jag väljer andra kvinnor som mina förebilder. De finns, och fanns. Men behöver lyftas fram. Ständigt, gång på gång…..Elin Wägner, Anna Whitlock, Betty Pettersson, Eva von Bahr…….och många, många fler. Fan vad jag beundrar dem!”

  Strax efter såg jag ditt blogginlägg. Och kände att jag ville skriva till dig. Heja dig och ditt arbete! Det är så bra, så viktigt och angeläget.

  hälsningar
  /Katarina

  1. Tack!

   Helst av allt skulle jag vilja ge Hillary en kram just nu. Det måste vara det värsta som kan hända henne att förlora till honom. Snacka om att kompetens inte har betydelse. Blir helt matt.

 2. Det finns förstås en väldig massa olika skäl till varför folk har röstat på honom. Men för en del väljare kanske det ses som en fördel att han framstår som en mobbare? Att man vill ha mobbaren på sin sida, hellre än att vara en av de mobbade? Sen kanske de själva inte väljer att formulera det så…

 3. Jag tror inte folk har röstat för Trump, utan mot etablissemanget. Man bryr sig inte så mycket om vad han säger utan det man gillar är helt enkelt att han verkar vara lika arg på samhället som man själv är. Fattar inte varför jag är förvånad egentligen. Man borde ju ha lärt sig efter t ex Brexit, att det är såhär folk röstar numera.

 4. Att så många människor i USA röstar på en person som är öppet rasistisk, sexistisk, närmast psykopat och definitivt en stor skitstövel och komplett politiskt okunnig är verkligen skrämmande. Att han ens blev nominerad är minst lika skrämmande – här kan visserligen politiska imbeciller bli valda till riksdagen, men inte till president.

  Jag kan på något sätt förstå ”arga, vita män”, men att det ändå finns så många kvinnor och latinos som röstar för Trump, det kan jag inte förstå. Har de ingen jäkla självbevarelsedrift? Det finns en intelligent och erfaren politiker och en man som inte är något annat än en oberäknelig, aggressiv, inkompetent idiot – och folk röstar på honom, hellre än på henne.

  Vilka konsekvenser detta kommer att ha får vi väl se, är jag rädd. Jag tvivlar på att den internationella säkerheten, ekonomin och miljön kommer att må bra av det.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s