Uncategorized

Hitta ett hem åt Mara!

Lilla Mara, som kanske är runt 6 mån gammal, kom till oss natten mellan lördag och söndag, från en hundgård i Rumänien. Via föreningen Kulkurit, som arbetar med att hjälpa hemlösa hundar, letar hon nu efter ett alldeles eget hem. Trots att hon just hade varit på en mycket lång och säkerligen skrämmande resa, och dessförinnan tillbringat några månader på en hundgård sedan hon hittades vid vägkanten i decemberkylan, är hon jättevänlig. Visst är hon lite reserverad, men hon är samtidigt väldigt nyfiken och springer inte och gömmer sig utan kommer fram med svansen vevande och vill hälsa på alla. Hon tror att hon är betydligt mindre än vad hon är och envisas med att krypa upp i famnen och somna på två sekunder om man sätter sig på golvet. Hon har också ett enormt behov av att gnaga på saker och om man inte vill ha sina skor uppätna behöver hon konstant tillgång till tillåtna gnagobjekt.

Inte alldeles oväntat är hon mycket intresserad av katterna och skulle gärna vilja jaga dem. Det är dock bara en lek (från hennes sida, katterna är inte imponerade av dylika tramslekar) och om man är på sin vakt när katterna kommer och pratar lugnt med Mara så står hon så fint och bara tittar på dem. Mara älskar promenader och traskar glatt på, trots att hon för bara ett par dagar sedan inte ens varit i koppel tidigare. Rumsrenheten hos en hund som bara bott i hundgård är det ofta lite si och så med, och söndag förmiddag hjälpte det inte att jag var ute med henne ständigt. Men redan söndag kväll kom det ute och hela måndag och i dag har hon gjort sina behov ute. Säkert krävs det fortfarande en massa träning, men det är redan på god väg!

I övrigt behöver hon vad alla valpar behöver; kärlek, sömn, lek och vänliga men bestämda gränser. Valpar tar tid och kraft om de ska bli bra vuxna. Mara är en mycket begåvad hund vilket gör att hon lär sig supersnabbt – på gott och ont. Hon kommer att kunna bli en utmärkt familjehund och vän om man bara ser till att uppmuntra att hon lär sig rätt saker. Att adoptera Mara kostar 430 euro, vilket nätt och jämt täcker veterinärkostnaderna och flygresan till Finland. Mara har givetvis alla papper i ordning, och är utrustad med microchip och EU-pass. Den som adopterar Mara förbinder sig att sterilisera henna när hon är gammal nog, och föreningen ersätter delar av de kostnaderna. Mer om Mara kan man läsa på Kulkurits sida, där det också finns kontaktuppgifter till den som sköter adoptionen.

IMG_2921 IMG_2938 IMG_2967 IMG_2969 IMG_2977 IMG_2982 IMG_2987 IMG_2989

2 kommentarer på “Hitta ett hem åt Mara!

  1. Jag dör lite. Det känns som att Mara skulle höra hemma hos mig men min man vill inte ha hund. 😥 Hoppas Mara hittar ett fint (stadigt) hem!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s