Historikerns historier · Vardagslivet

En hypotetisk fråga

Ponera rent hypotetiskt att ni har en blogg. Ponera också, lika hypotetiskt, att ni skriver en avhandling. Som inte direkt är i bloggformat. Ponera sedan att ni just fått reda på att er handledare, den där som ni regelbundet ska försvara er tidsanvändning inför, hypotetiskt läser er hypotetiska blogg. Skulle ni då

a) satsa på att handledaren ser bloggens texter som tecken på en otrolig talang och avundsvärd produktivitet.

b) förbereda ett försvarstal som möjligen involverar förklaringsmodeller som ni kopierat från konversationer med era barn.

c) nästa gång ni träffar handledaren börja med att fråga om hen har haft några byråkratiska problem med att er identitet blivit kapad och någon skapat en massa internetprofiler och typ bloggar och sånt i er namn. Och med er bild. Och med kort på något som är förvillande lika era barn och katter.

7 kommentarer på “En hypotetisk fråga

  1. Definitivt a). Att skriva blogg är att träna sin förmåga att skriva och ett utmärkt sätt att hålla skrivkramp stången. Att behöva argumentera med diverse kommentatorer tvingar dig att formulera dig klart och tydligt och motivera dina åsikter. Att tänka på att alla läser gör att du måste stå för vad du säger – något alla människor kan behöva kunna. Absolut a.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s