Godsaker · Vardagslivet

Lyxigt kvällsmål

I går lyxade vi till det, jag och barnen, med att laga milkshake till kvällsmål. Det är lätt och roligt, och blir inte mer onyttigt än man gör det (rätt onyttigt alltså, i vårt fall). Vi lagar ganska ofta milkshake, så vi har en miljon variationer av ett välkänt tema. I går använde vi frysta jordgubbar, mjölk och och banan. Bananen gör att det blir ganska lagom sött, men vill man ha det sötare kan man tillsätta lite vaniljsocker (inte vanillin!). Vaniljsmaken gör att det smakar sötare än det faktiskt är. I går använde jag färdiglagad vaniljsås. Så tar man ett snyggt glas (eller tre, om man är tre personer…) lägger en klick glass i botten, fyller på med milkshake, toppar med en sked vispad grädde, lite roligt strössel, en ovanligt lång sked, ett sugrör och viktigast: ett litet partyparaply.

Känner man sig extra dekadent och vill berättiga sitt eget chokladberoende kan man låta barnen få ett runt, långt chokladkex.

Sen kan man ge ett till sig själv också.

Sedan låter man två trötta, skitiga barn dricka sig själva till sömns.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s