Vardagslivet

Nytt hem till en liten katt

I går flyttade Agnes. Hon som föddes hemlös för bara några månader sedan, utan större chanser i livet, fick i går ett alldeles eget hem tillsammans med fantastiska människor och lilla Ess (för er som minns henne). Jag får ofta frågan om jag inte tycker att det är hemskt sorgligt när katterna flyttar vidare. Det tycker jag inte. Målet är ju alltid att de ska få ett eget hem och jag vet ju redan från början att det inte är här.

Likväl grät jag i går när Agnes åkte. Lite för att hon använde sina välvässade klor till att riva djupa kratrar i mina händer och mitt ben, men främst för att jag kände mig som en hemskt dålig människa. Först har jag spenderat två veckor med att övertyga henne om mina goda intentioner, om att hon inte behöver vara rädd, om att ingen ska ta henne och sedan använder jag det förtroende jag byggt upp till att fånga henne och trycka in henne i en liten bur.

Men sorgen lättade nästan omedelbart och jag är inte alls ledsen för att hon inte är här. Hon är där hon borde vara. Hon är äntligen hemma. Det är jag bara glad för.

3 kommentarer på “Nytt hem till en liten katt

  1. Helt utanför ämnet men jag hörde just att de hittat ytterligare en grej de vill plocka bort från Pippi Långstrump för att folk kan bli kränkta:

    Förstår inte att folk kan reagera negativt på att de censurerar Pippi Långstrump. Jag tycker tvärtom de censurerar för lite. Min absoluta bästis i livet heter Fabian. Jag blir otroligt kränkt när Pippi utbryter ”Fy Fabian.” Otroligt kränkande så FRAM MED SAXEN. Min syster blev retad när hon var liten för sitt röda hår, något som många flickor får känna av. Antingen får de göra om pippis hår och om inte det går så bara FRAM MED SAXEN. Poliserna i berättelsen görs fruktansvärt dumma vilket är kränkande för hela poliskåren så bara FRAM MED SAXEN. Flera av mina vänner är lite runda om magen så förstå att det är oerhört kränkande för alla korpulenta att pippis pappa kungen spelas av Beppe som är rund om magen. Föreställ er hur alla kungligheter runt om måste bli kränkta av detta. FRAM MED SAXEN.

    Och vad ska man då inte säga om det fruktansvärda behandlandet av den sovande farbror Gustavsson? Han mobbas av pippi när hon kallar honom ”lilla söta kanin” och matar honom med maskrosblad. Kan ni ens föreställa er hur kränkande detta måste vara mot alla som heter Gustavsson. Ja usch och fy Astrid Lindgren. Hade du varit vid liv borde vi ställa dig inför rätta för all skit du åsamkat oss.

  2. Så där ja.. Nu fick jag fälla de där två tårarna som tryckt bakom ögonlocken halva dan.. Tack!
    Det är såå fint att upplåta en plats i hem och hjärta tills det riktiga hemmet dyker upp!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s