Godsaker · Vardagslivet

Söndagsmorgnar

På söndagsmorgonen i Ekenäs vaknade Tilda innan sju (och jag är väldigt glad att jag inte visste om det här med att man skulle vrida tillbaka klockan för då hade jag säkert dött) och tyckte att det kunde vara dags att börja leka. Vi gick (hon skuttade, jag stapplade) ut till det minimala köket. Där använde vi en timma till att diskutera smycken, handväskor och glitterskor till Barbie.

Det är nämligen så här, att vi har en tradition att låta barnen komma med till Helsingfors Bokmässa och köpa böcker. Vi tycker att det är viktigt att barnen lär sig uppskatta böcker, läsning och bildning tidigt, så att det blir en naturlig del av deras liv. Själv kunde jag läsa nästan dygnet om när jag var yngre (numer är det bara forskningslitteratur) och jag önskar och hoppas att mina barn ska få växa upp med samma kärlek till läsande och till att lära sig saker. Det är en viktig del av kulturen helt enkelt.

Sagt och gjort. Vilho köpte en fasansfullt dyr bok om Lego Star Wars, som jag redan har tröttnat på att läsa. Tilda blev kär i en sorts väska med Barbie på och modellbilder med klistermärken i. Inga andra böcker dög, bara den skulle hon ha. Försök sen locka med Elsa Beskow och Astrid Lindgren när Barbie har femton utbytbara klänningar, 20 par glittriga skor och en uppsjö diadem, tiaror och hårspännen som en lycklig liten flicka kan få klistra fast på standardiserade modebilder. Som genusforskare och bokälskare vet jag inte riktigt vad jag ska tänka, men mitt motto är att Tilda inte ska nekas någonting för den hon är, och följaktligen tänker jag inte neka henne ens det flickigaste av flickigt bara för att hon är flicka. Nä, på med glittret och kör så det ryker!

Vi bakade några Godmorgon-cupcakes också. Grunden är en helt vanlig cupcake, med vitchoklad-philadelphia-topping. Enkelt och gott!

Sedan bjöd vi Vilho och moster Hannie på en rätt okej frukost. Observera att det nästan ser lite pastellskimrande ut!

Barnen åt egentligen inte själv muffinsen, bara toppingen. Men den gick åt så mycket snabbare!

 

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s