Vardagslivet

Höna, tupp eller pingvin

Ni har säkert alla undrat hur det har gått med hönsen. Vi har knappt fått några ägg alls i flera månader. Jag antar att det har varit för mörkt. Inte skulle jag heller vilja lägga ägg i sånt väder som varit. Och att det är hög tid för bättre väder syns inte minst på Dotty, uppenbarligen tupparnas favorithöna, som börjar bli rätt sliten. Det ska bli skönt när de kan få gå ut. Eller, det får ju gå ut nu också. De har bara liksom inte velat.

Sedan var det mysteriet med nya Pipis. När vår granne, som också har höns, för första gången såg Pipis II tyckte hon att det liknande en tupp. De senaste månaderna har hen (hahahaha) dock fortsatt att utvecklas till en höna, till vår stora lättnad. Och så för några veckor sedan började plötsligt både kam och haklapp växa. Inte lite, utan massor. Säkert 1 cm på bara en vecka. Vi började förbereda oss på tanken att vi kanske hade lyckats få ännu en tupp och så började det komma ägg. Oklart från vem, men ägg likväl. Och så en dag såg jag Pipis II ligga i ett hörn och ruva. Nånting mysko är det med den här… Eh… Fågeln.

20150306-090903.jpg

20150306-090913.jpg

20150306-090947.jpg

20150306-090959.jpg

5 kommentarer på “Höna, tupp eller pingvin

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s