Katthjälp

Katter är bäst i världen på att hjälpa till med saker man inte trodde man behövde hjälp med. Förutom att katter är bra på akupunktur, är de också bra på att städa. Saker jag trodde förlorade sedan lång tid tillbaka är plötsligt framgrävda ur en låda, hittade under soffan eller uppkräkta på mattan. Katterna rensar bort döda blad från mina krukväxter, och påskyndar sedan nedbrytningsprocessen genom att pulverisera bladen och finfördela dem över golvet. Blad som annars kunde ha sett tråkiga ut får nytt liv (om än väldigt kort) genom att välslipade små klor strimlar dem. Jord som är för hårt packad luftas på golvet. Kvarglömd mat behöver man aldrig oroa sig för – den är borta redan innan man hunnit glömma den, till exempel om man gått för att fylla på ett glas vatten. Inte heller behöver man bekymra sig om att hitta saxen för att öppna den nyinköpta kattmatspåsen. På ungefär 1.3 sekunder har katterna inte bara slitit ett hål i påsen, utan hunnit snaska i sig både delar av innehållet och delar av själva påsen.

Katterna får en att öppna ögonen för saker man aldrig annars skulle få se. Som till exempel vad för sorts stoppning den antika nallen hade. De får en att upptäcka saker man tidigare varit blind för – som det faktum att byxorna man har på sig inte bara har ett livsfarligt snöre som katterna i sin godhet dödar åt en, utan också att samma byxor var långtifrån så tjocka och säkrade mot kattklor som man tidigare trott.

När barnen väl somnat om kvällen längtar jag efter lite lugn och ro. En stund att sitta ner utan att någon sitter på mig, skriker, begär. Då är det tur att jag har katter som kan hjälpa mig.

Katter gör att man aldrig behöver känna sig ensam. De får plats överallt, till exempel framför ens ansikte.

Och eftersom de är så godhjärtade behöver man inte vara rädd för att stöta sig med katter bara för att man inte omedelbart förstår att uppskatta deras kärlek. Till och med i moraliska frågor erbjuder katterna sin hjälp. Om man exempelvis får för sig att framför ens ansikte är en olämplig plats för katten kan de genom att spänna ut ungefär 98 sylvassa klor i din hals och ditt ansikte guida dig i din felbedömning av situationen. För katten har slitit hårt hela dagen och allt den begär är lite kärlek på kvällen, medan du ändå bara sitter och latar dig. Det måste man förstå att unna den.

2 tankar om “Katthjälp

    • Jo, katter är riktigt bra på det! Och vilka fina bilder på katterna! Du förstår säkert vad jag menar, Safira tangentbordskatten får så perfekt plats på tangentbordet, som om det vore gjort för henne. Men man ska passa sig för att skrämma dem, eller att bli så arg på dem att man snabbt lyfter upp dem om de slagit sig till ro på tangentbordet. Av egen erfarenhet kan jag meddela att det lätt resulterar i att de med hjälp av sina underbara klor drar med sig en uppsättning tangenter…

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s