Vardagslivet

Diskmaskinsstafett

Just nu ligger vi efter med diskmaskinen. Det står så mycket disk på diskbänken att allt inte ryms i maskinen och när maskinen är färdig har det återigen hunnit bli så mycket att det inte ryms. Därför har vi nu konstant lite disk på diskbänken.

Det kommer jag som vanligt att lösa med att köpa pizza som ätes ur kartongerna. En diskfri måltid och så är man back in the game.

12 kommentarer på “Diskmaskinsstafett

 1. Har samma problem fast gällande kläder och tvättmaskin. Inte lika lätt att lösa problemet med att beställa hem nya kläder varje dag dock.

  Vänliga hälsningar från hemmet där man måste byta kläder konstant pga bebiskräks.

  1. Det beror helt på hur bråttom man har. Tiden ökar exponentiellt.

   Ja, och så är maskinen tillverkad för 30 år sedan för en tvåpersonersfamilj.

 2. Mitt drömkök, som jag tyvärr inte har, har två diskmaskiner bredvid varann. Tanken är att den ena är smutsig och den andra ren, så plockar man direkt ur den rena ut på bordet när det ska dukas och sen in i den smutsiga, i ett perfekt litet kretslopp. Om det funkar så bra på riktigt vet jag dock inte…

 3. Vem behöver diskmaskin när man kan diska för hand? 🙂 Jag har aldrig förstått det där med svårigheterna med att diska. Har inte minsta problem med det. Grejen är att om man diskar lite då och då så samlas det inte på hög vilket är hela klon med att det ska vara jobbigt att diska . Försök med det 🙂 Däremot hatar jag att tvätta och allt vad tvättmaskiner heter så jag förstår ändå hur ni känner.

  1. Självinsikt säger mig att det där bara funkar om jag aldrig har några dåliga dagar (för man har en dålig dag då man inte orkar diska och sen bara eskalerar det – och då bodde jag själv).

 4. Jag har ett annat trick för att inte få disk staplad på diskbänken: en tonåring! De ställer nämligen aldrig disk i köket utan vid sin dator, i sin papperskorg, under sin säng; och när de har besök av andra tonåringar under soffan i vardagsrummet och på högtalarna.
  Jag hittar ingen disk när jag vill diska men det är tomt i skåpen så till slut kör jag en maskin halvfull, sedan går jag in i ett annat rum och till slut hittar jag den… men givetvis aldrig på exakt samma ställe, det vore för lätt.

  1. Haha! Ser med skräckblandad fasa fram emot det. Vi har just lyckat dressera våra barn att duka av sin egen plats när de ätit färdigt. Borde ännu lära hunden tömma diskmaskin, för min fru gör det helt fel (enligt mig) och jag för sällan. Så vårt problem är egentligen oftast en diskmaskin med ren disk som hindrar en att direkt ställa i diskmaskinen och då samlar sig disken i diskhon.

   Min fru nämde i ett skede när vi hade stafett att någon hade två maskiner. Jag är bara rädd det för oss skulle sluta med två maskiner med ren disk och diskhon full med smutsig disk. Kanske man kunde köpa en ny diskmaskin varje gång man inte har en tom att ställa smutsig disk i?

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s