Vardagslivet

Det här är långsvansar

Det kom en fråga angående vad i hela friden långsvansar är. När jag var på den första längre resan från barnen (till Glasgow i våras), köpte jag två små mjukisdjur med överdimensionerade ögon och långa svansar på flygplatsen på vägen hem. Efter hemkomsten blev långsvansarna oerhört viktiga för båda barnen – de var med i sängarna, i fickorna, i badet (en gång, innan vi kom överens om att långsvansar inte tycker om att bada), till dagis, till affären, till tandläkaren. Över-fkn-allt. På loppis hittade vi av en slump två långsvansar till, som givetvis fick komma med hem. När jag sedan åkte till England önskade sig barnen inte helt oväntat varsin långsvans, vilket de efter många timmars letande efter den rätta sortens, förstås fick och så var långsvansarna många nog för att få majoritet i familjens omröstningar.

Tilda har sin långsvansfamilj i en korg som hon tappert släpar med sig vart hon än ska. Långsvansarna lämnar i allmänhet inte korgen annat än för att ställa till besvär emellanåt och på natten sover således Tilda med hela korgen i sängen. Vilho gosar mest med sina långsvansar när ingen ser. Han är ju så stor nu.

20120925-104637.jpg

20120925-104650.jpg

Kuriosa: Långsvansar heter väl egentligen Beanie Boos, men vi har bara samlat på dem som faktiskt har långa svansar.

4 kommentarer på “Det här är långsvansar

 1. Hej Charlotte,
  kallas du Låttis och har gått på familjecafé på Folkhälsanhuset i Vanda? Jag tror vi har setts där. Grattis till din fina blogg och uppmärksamheten, den är du värd. Sällan läser man så här vältänkt på nätet! Jag kommer att länka till dig bara jag lyckas minnas hur man gör.

  Var är det du forskar? Blev det uni till sist? Lunch någon dag?

  1. Nämen hej! Jo, det är jag! Vilket fantastiskt minne du har! Jag skriver alltså min doktorsavhandling i historia vid Helsingfors universitet, så jag gör precis vad jag hade drömt om att få göra. Tack för dina vänliga ord! Det värmer!

   Nu får du ursäkta mig för att mitt minne inte är lika bra som ditt, men… Du var också vid uni, var det så? Språk-nånting? Lunch någon dag vore toppen!

   1. Det äe alltså samma björkby cm som vi pratar om 🙂 jag läste nånstans mellan rader kanske att ni bodde i åbotrakten 😉 vi bor så där 20-25 25 minuter från cm i frågan.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s